Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı

Fetö ve Yehova Şahitleri

Merhum Prof. Dr. Günay Tümer hocamızın Yehova Şahitleri hakkındaki bir değerlendirmesi. Yıllar öncesinden gelen bir ses hocanınki; ama nedense bize şu sıralar ne kadar da aşina! Hocamızın söyledikleri, insanları manipüle etmek için sadece Müslümanlar arasında değil, tüm dünyada işe yarar dinî cemaatlerin/cemiyetlerin kurulduğunu, organize edildiğini ikaz etmesi açısından önemli değerlendirmeler içeriyor.
...
"Efendim, Türkiye'deki gelişmelere bakınca Mukaddes Kitap Derneğinin Dinsel Bilimsel seri olarak bazı kitapları (1-67) çıkmıştır. Ayrıca kimseye vermedikleri "Hizmet Toplantı Kayıtları" vardır. Bunlar incelendiğinde, bunlara ait çok gizli hususların olduğu anlaşılıyor. Size bu konuda şunu söylemek isterim:
Dünya çapında bütün teşkilatlarda, uçta olanlar pek bir şey bilmezler. Onlar, dünyevi-uhrevi, ağızlarına birer karış bal çalınmış, robot gibi kullanılan zavallılardır. Ancak bu hareketin gerisinde olanlar, yönlendirenler. İşte dünya çapında servislerin gizli gayeleri...
İnsanlarımız Türkiye'de, ne idüğü belirsiz, kökü dışarda bir çok çeşmeden su içmektedirler; ama çeşmenin nasıl çeşme olduğunu bilmemektedirler. Bunun için bir su içerken gösterdikleri dikkati, titizliği burada da göstermelerini aydınlarımızdan beklemek, herhalde hakkımızdır. Bu konuda şunu da ilave etmek isterim:
İslam insanlara gerçek hürriyeti, istiklali, nefse, insanlara, şunlara, bunlara olan esaretten kurtararak vermiştir. Dolayısıyla müslümanlıkta, Allah'la kulun arasına giren hiyerarşi yoktur, bazı teşkilatlar söz konusu değildir. Allah'la kul, kişinin şah damarından daha yakın bir münasebet içerisindedirler. Kimse müslümanın hürriyetini ve istiklalini elinden alamaz. İslam'a göre, alamaz. Buna bütün insanların da riayet etmelerini beklemek müslümanların hakkıdır."
...
Günay Tümer, "Yehova Şahitlerinin İnanç Sistemi Nasıldır?", Türkiye'de Misyonerlik Faaliyetleri, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Ankara 1996, s. 82-83.
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRKİYE'DE DİNLER TARİHİ ÇALIŞMALARI

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

En Çok Okunanlar

ZAMAN GEZGİNİ