Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı

Süleyman Sayar (ed.) & Muhammet Tarakçı (ed.) - İbn Hazm (2010)


Bursa Müftülüğü ve Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi'nin organize ettiği ve 26-28 Ekim 2007 tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilen Uluslararası Katılımlı İbn Hazm Sempozyumu'nun bildiri ve müzakere metinlerine aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kitabın ilk basımını gerçekleştiren ve bu baskıya ait kitapların bitmesinin ardından e-kitap olarak ücretsiz dağıtılmasına izin veren Ensar Neşriyat'a teşekkür ederiz.

Editörler: Süleyman SAYAR & Muhammet TARAKÇI
880 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 16 x 24 cm
İstanbul, 2010, 1. Basım
ISBN : 9786055623456



Bu kitap, Bursa'da Ekim 2007 yılında yapılan Uluslararası Katılımlı İbn Hazm Sempozyumu'nun bildiri ve müzakerelerinden oluşmaktadır. Felsefe, kelam, fıkıh, dinler tarihi ve diğer görüşleri olmak üzere beş bölümden oluşan kitap, yirmi sekiz tebliğ metnini ve on sekiz müzakereyi içermekte; Prof. Dr. Süleyman Uludağ'ın değerlendirmesiyle sona ermektedir...
İslâm hakkında size her şeyi söyleyecek bir kaynak olarak tek bir kişiyle sınırlandırılma durumunda kalsaydınız, tercihiniz İbn Hazm olurdu. O, her alanda bilgi sunar, bizatihi kendisi bir ansiklopedidir; fakat ansiklopediden farklı olarak, İbn Hazm sıkıcı özetler değil, ilginç detaylar verir. O edip ve şair, fakîh ve tarihçi, rasyonalist ve ilâhiyatçı, gelenekçi, filozof ve ahlâk ilmi uzmanı, mantıkçı ve muallim, eğitimci, teorisyen, fizikçi ve soy bilimci, biyografi ve otobiyografi yazarıdır. (Prof. Dr. Muhammed Ebû Leyle)
İslâm tarihinin ilk beş asırlık dönemi boyunca İslâm tarihçileri arasında yazdıklarında tarihî eleştiriyi onun kadar kullanan birini görmediğimi burada belirtmeliyim (Prof. Dr. Abdülhalim Uveys)
İbn Hazm'a Orta Çağ'ın en büyük düşünür ve şairlerinden herhangi birinin emsali olarak bakılabilir. Şayet eserlerini Latince ya da Yunanca yazmış olsaydı, adı Dante ya da St. Thomas Aquinas kadar iyi bilinirdi (Claudio Sánchez-Albornoz)
İbn Hazm'ın Milel ve'n Nihal'i, kendisine özgü bir bakış açısıyla, İslâm kelâmının mükemmel bir anlatımıdır ve sırf üslûbu bakımından, Arap literatürünün olağanüstü bir eseri olarak görülebilir.
-Israel Friedlaender-
(Tanıtım Bülteninden)
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRKİYE'DE DİNLER TARİHİ ÇALIŞMALARI

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

En Çok Okunanlar

ZAMAN GEZGİNİ