Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı

Tüm İnsanlar İçin!


Başkaları zarar görürken susar, kendin zarara uğradığında tepki verirsen, bu anlamlı olmaz.
Başkalarının üzüntüsüyle dertlenmezsen, derdini paylaşacak birini de beklememelisin.
Paris'te, Londra'da ve başka Avrupa devletlerinde terör olduğunda tüm Avrupalılar birleşiyor, İstanbul'da veya İslam dünyasında benzer olaylar olduğunda Avrupa'dan ses çıkmıyor diye hayıflanmadan önce,
Müslümanlar olarak bizler İstanbul'daki bir terör eylemine gösterdiğimiz tepkinin bir benzerini Londra'da konsere veya Mısır'da manastıra gidenler öldürüldüğünde neden gösteremiyoruz?
Onlar da yapmıyorlar, denildiğini duyar gibiyim.
Yahudilik de Hıristiyanlık da özü itibariyle milli/kavmî bir niteliğe sahiptir. Bir Hıristiyanın veya Yahudinin kendi dini dışındakilere duyarsız kalması şaşılacak bir şey olmasa gerek.
Halbuki TÜM İNSANLAR için çıkarılmış en hayırlı ümmet olan Müslümanlar (Âl-i İmrân, 3/110) sadece kendi dindaşlarının değil, Müslüman olsun/olmasın herkesin derdiye ilgilenmek durumundadır.
Anadolu'daki bir terör olayına gösterdiğimiz tepkinin benzerini, diğer ülkelerde gerçekleşen veya gayrimüslimlere yapılan saldırılarda da gösteremedikçe, dünyaya verebileceğimiz güçlü bir mesajımız olamaz.

(Âl-i İmrân, 3/110): Siz, insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz; iyiliği emreder, kötülükten meneder ve Allah'a inanırsınız.
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRKİYE'DE DİNLER TARİHİ ÇALIŞMALARI

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

En Çok Okunanlar

ZAMAN GEZGİNİ