Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı

KPSS

Hatırlıyorum da biz üniversiteden mezun olduğumuzda, öğretmen atamalarımız için KPSS'ye girmemiştik. Kura mı çekilmişti, yoksa üniversitedeki genel ortalamaya mı bakılmıştı, emin değilim.
2002 yılından itibaren KPSS diye bir sınav ihdas edildi. Neden bu sınava ihtiyaç duyuldu? Neden hâlâ devam ediyor? Bunu bilemiyorum.
Ama şunu biliyorum ki, geçen ay darbe girişimi yapan örgütün evlerinde kalan öğrencileri, fakültelere pek uğramazlardı. Onların himmet toplamak, gazete abone sayısı arttırmak gibi daha somut ve değerli meşguliyetleri vardı. Hal böyle olunca, bu öğrencilerin akademik ortalamaları da diğer öğrencilere göre daha düşük olmaktadır.
Genel akademik ortalama esasına göre yapılacak bir memuriyet atamasında malum cemaatin öğrencileri hayli geride kalacak ve belki de çoğu memur olamayacaktı. Malum cemaat askeri okul sorularını çalarak bu okullara girenlerin büyük çoğunluğunun kendilerinden olmasını sağlamıştı. Acaba merkezi sistem sınav (KPSS), soruların çalınması yoluyla bu öğrencilerin önünü açmak için mi kurgulandı? Aynı şüpheyi araştırma görevlileri sınavlarının merkezi sistemle alınması (ÖYP) konusunda da dile getirmek uzak bir ihtimal midir?
Ne dersiniz?
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRKİYE'DE DİNLER TARİHİ ÇALIŞMALARI

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

En Çok Okunanlar

ZAMAN GEZGİNİ