Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı

Zotero'nun Milli Kütüphane Eklentisi

Talebimiz üzerine Zotero, Milli Kütüphane'deki kitap bilgilerinin sorunsuzca Zotero programına aktarılabilmesini sağlayan ara program (translator) hazırladı. Zotero kullananlara ve kullanmayı düşünenlere hayırlı olsun. https://kasif.mkutup.gov.tr/ adresinde herhangi bir kitabın bilgisine ulaştığınızda, internet tarayıcınızda Zotero eklentisi yüklüyse, Zotero sembolü kitap şeklini alıyor ve ona tıkladığınızda kitap bilgileri sizin sisteminize sorunsuzca yükleniyor. 
...
Zotero'nun ikinci müjdesi, kitapyurdu'ndan kitap bilgilerinin alınması esnasında ortaya çıkan sorunun halledilmesi oldu. Kitapyurdu'nda yayınevleri bilgisi büyük harflerle yazılıyor. Önceleri Zotero Yayınevi adını başlık düzeninde, yani kelimenin sadece ilk harfi büyük olacak şekilde sistemine dahil ediyor ve İngilizce ile Türkçe arasındaki farktan dolayı, yayınevi adları, mesela "İz Yayinlari" şeklinde kaydoluyordu. Kendilerine geri bildirim olarak sunduğumuz bu sorunu, Zotero yetkililerinin çözdüğünü de Zotero kullanıcılarına müjdelemek isterim. 
...
Son olarak, Uludağ Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü için hazırlamış olduğum üçüncü şablonun (a.g.e. veya a.yer kısaltmaları kullanmayan şablon) Zotero'nun sitil arşivinde yerini aldığını da başka bir müjde olarak ilgilenenlerin ilgisine sunuyorum.
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRKİYE'DE DİNLER TARİHİ ÇALIŞMALARI

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

En Çok Okunanlar

ZAMAN GEZGİNİ