Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı

Boğulun Öfkenizde!


"Ey inananlar, birbirinizi bırakıp da başkalarını dost edinmeye kalkışmayın. Onlar, size zarar vermekten, kötülükte bulunmaktan geri kalmazlar, sizin zahmete düşmenizi dilerler. Düşmanlıkları, ağızlarından dökülen sözlerden açıkça belli olur, yüreklerinde gizledikleri düşmanlıksa daha da büyüktür. İşte, aklınızı başınıza almanız için size bu delilleri açıkladık.

İşte siz öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz; onlar ise, bütün kitaplara iman ettiğiniz hâlde, sizi sevmezler. Onlar sizinle karşılaştıkları zaman “inandık” derler. Ama kendi başlarına kaldıklarında, size karşı kinlerinden dolayı parmaklarını ısırırlar. De ki: “Öfkenizden çatlayın!"

Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız, onların hileleri size hiçbir zarar vermez. Çünkü Allah onların işlediklerini kuşatmıştır." 

(Âl-i İmrân, 3/118-120).

***

Ülkeme hor bakan, itibarsızlaştırmaya çalışan, referandum öncesinde her türlü rezilliği açıkça ve alçakça yapmaktan çekinmeyen Avrupalı barbarların referandum sonu açıklamalarına baktıkça, gururla diyorum ki:

Evet'le gelen hayıra hamdolsun.
Dostluk eden iyilik bulsun, 
Düşmanlık edense, kin ve öfkesinde boğulsun.
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRKİYE'DE DİNLER TARİHİ ÇALIŞMALARI

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

En Çok Okunanlar

ZAMAN GEZGİNİ