Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı

Malum Cemaatin Evlerinde Kalan Öğrencilerimize 2


Bu mesele artık dünyevi bir mesele olmaktan çıkmış, uhrevi bir boyut kazanmıştır. 
Dünya hayatı şöyle veya böyle biter. Sıkıntıyla geçse de, konfor içinde geçse de, yirmi yıl sürse de, bin yıl sürse de. Bir şekilde biter dünya hayatı. 

Biz inananlar olarak bu dünya hayatının bir imtihan yeri olduğunu biliriz. Sıkıntılara sabrederiz; nimetlere şükrederiz. Hepsi Rabbimizin rızasını kazanmak, ebedi ahiret saadetine erişmek içindir. 

...

Hâlâ bu cemaatin evlerinde ve yurtlarında kalmayı düşünen öğrencilerim,

Nisa Suresi 93. Ayet-i Kerimesine kulak veriniz:

وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَٓاؤُ۬هُ جَهَنَّمُ خَالِداً ف۪يهَا وَغَضِبَ اللّٰهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَاَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظ۪يماً

"Kim bir mü’mini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî kalacağı cehennemdir. Allah, ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır."

Tanklarla masum insanların üzerinden acımasızca geçen, uçak ve helikopterlerden ateşledikleri silahlara, silahsız ve masum vatandaşlarımızı öldüren bir güruhun içinde bulunmaya hâlâ devam edecek misin?


Bir günde yitip giden 250 müminin hesabını bu kâtiller nasıl verecek?

250'yi aşkın mümini öldüren bu kişiler, sorsanız, bunu din adına iman adına yapıyorlar. Bir kez daha hatırlatıyorum: Böyleleri için "Cehennemin yolu iyi niyet taşlarıyla örülmüştür."

Elinde hocasından alınmış cihat ayetleri ve korkuyu yenme dualarıyla masum müminleri öldürmek nasıl bir cinnettir. Dine, imana, insanlığa sığar mı?

...

Hâlâ bu cemaatin evlerinde kalmayı düşünen öğrencilerim, 

Şu soruyu kendinize sorunuz: 

Bir gün hepimiz bu dünyadan göçüp gideceğiz. Yüce Rabbimizin huzurunda hesaplar görülürken, 250 mümin canı öldüren ve Nisa 93'e göre ebediyen cehennemlik olan bu insanların arasında mı bulunmak istiyorsun? 

...

Cemaatte kalan Öğrencilerim, 

Bu sorunun cevabı bizim için değil, sizin ebedi ahiret hayatınız için önemli. Cevabını kendinize veriniz. Vicdanınızın sesini dinleyiniz.

Dünyanızı da ahiretinizi de mahvetmeyiniz.
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRKİYE'DE DİNLER TARİHİ ÇALIŞMALARI

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

En Çok Okunanlar

ZAMAN GEZGİNİ